Bernströms Truck AB,Hyster
Du är just nu i: Hem > Nya Gaffeltruckar > Containerhanterare > H40-50XM-16CH

H40-50XM-16CH

Oslagna första-raden-priser från Hysters container harnterare

Hysters truckserie för fulla containrar, H40-50XM-16CH, ger höga "box-rates" i första-raden-tillämpningar, den är exceptionellt snabb och hållbar och dessutom har den en relativt låg driftskostnad. 

Dessa fulla-container-hanterare har robust Hystermast och ok och kan stapla containers 3, 4 och 5st i höjden i första raden och ger en bränslebesparing på upp till 20%. Denna truckserie har börjat få stort intresse från operatörerna eftersom den utför vissa moment snabbare än de flesta reachstackers, när 2:ra- och 3:e-radenslagring inte behövs.

Highlights för Hyster full-containerhanterare:

  • Denna truck är för tuffa och krävande arbeten, med container-okets flytande vridlås, fri mekanisk artikulation och sidförskjutningsrörelser som gör att man snabbt och smidigt kan fast- och avkoppla containers med oket.
  • Denna solida mast från Hyster har en enkel och direkt bärande design och i kombination med container-oket har detta visat sig vara mycket stabilt och pålitligt.
  • Den robusta och högpresterande drivlinan har ett inbyggt system för skydd av motor och växellåda som maximerar pålitligheten och minimerar kostnaden för ägandet.     
  • Drivaxeln med dubbel reduktion och drivaxlar i ett stycke, och multipla våta bromsar i oljebad för effektiv avkylning bidrar till pålitligheten och den låga driftskostnaden
  • Tier 4i / Stage IIIB kompatibel, vilket ger mindre utsläpp och upp till 20% lägre bränsleförbrukning jämfört med tidigare generationer, det vill säga minskad totalkostnad genom hela truckens livslängd
  • Tier 4i / Stage IIIB har Cummins QSL9 8.9L-dieselmotorn (med upp till 370 hp, 276kW).
  • Utöver Cummins motorteknik har Hyster även utvecklat och infört nya prestanda optimeringar såsom möjlighet till manuell kylning, lastkänslig hydralik (möjlighet till manuell), varvtals-väljare och även tomgångsjusterare för att minska bränsleförbrukningen ytterligare.
  • ECO-eLo Fuel Efficiency Mode kan användas till att reducera överkapacitet och optimera bränsle besparingen.
  • Den Tier 4i / IIIB kompatibla designen använder sig av EGR teknologi vilket effektivt reducerar avgaserna vilket gör att  användare i utsatta områden kan fortsätta använda diesel utan extra motortillägg och bränsletillsatser, som är fallet med SCR-teknologin
  • Den bakmonterade “Vista”-hytten ger uppriktigt enastående allround visibilitet i de mest krävande och intensiv-aterminalerna med en fri översyn över containarna.